93
7853

Buat Drag Race : Pilih Mio Atau Satria FU

Redaksi GILA yang makin GILA MOTOR tolong dunk, saya punya motor Satria FU, Jupiter Z dan Mio, menurut GILAkers, yang paling garang dibuat drag apaan and budget 5 juta bisa buat apa aja klo kurang brapa thanx\’z

Salam
Zian MX

Salam GilaMotor.
Ok Bro Zian. Dari ketiga motor ini, motor mana yang cocok untuk drag sesuai biaya yang tersedia, mari kita jabarkan kebutuhan dari masing-masing motor. Dan tentunya akan berimbas pada dana yang dikeluarkan.

Kalau danannya hanya sekitar 5 jutaan, lebih baik jatuhkan pilihan pada motor Yamaha Mio. Pasalnya untuk mengejar budget yang lebih murah, Mio rasanya paling pas untuk merubah setingannya dengan dana tersebut. Lagi pula, sekarang motor matik makin banyak yang turun dalam ajang drag race.

Dengan Yamaha Mio, Anda tak perlu pusing untuk membeli gear ratio yang harganya lumayan mahal. jadi tinggal mengandalkan pada peningkatan stroke/langkah dan bore up. Untuk kedua hal ini, kisaran dana yang dibutuhkan sekitar 3 jutaan.

Ada lagi nih Bro. Selain dua hal tadi, uang yang tersisa bisa dimanfaatkan untuk merubah Noken as sesuai kebutuhan, apakah untuk 201 m atau 402 m. Terus piranti pengapian dan perangkat CVT tak ketinggalan kudu dirubah untuk menyesuaikan kebutuhan rubahan. Yang lainya tergantung pada keahlian sang mekanik memanfatkan part yang ada. Dengan biaya 5 juta rasanya itu cukup.

Untuk Satria FU, biaya yang harus dikeluarkan jauh lebih mahal dari Yamaha Mio. Dan itu bisa mencapai dua kali lipatnya. Pasalnya harga part Suzuki Satria Fu sendiri sudah lumayan mahal.

Beberapa  part yang harus dirubah dan butuh biaya yang lumayan seperti  Noken as. Part yang satu ini pastinya harus dirubah. Lantas Piston, Naikan Langkah/stroke, Bore up, close ratio, final gear dan pengapian sesuai kebutuhan anda. Tentunya dengan berkonsultasi lebih jauh dengan mekanik anda. Dengan rubahan ini saja, biaya yang harus dikeluarkan sekitar 9 jutaan.

Untuk pengembangan yang lebih untuk mengoprek motor ini, tinggal bagaimana keahlian mekanik anda merubah tunggangan anda menjadi lebih sangar. Karena biasanya mekanik banyak menggunakan feeling nya untuk mendapatkan setingan yang tepat.

#Rubrik ini dipersembahkan oleh EVALUBE, Pelumas berteknologi yang berhasil mendapatkan kepercayaan sebagai merek paling direkomendasikan konsumen untuk pelumas motor.

93 COMMENTS

  1. Halo gila motor.. gw lom tau soal gear ratio atw close ratio. apakah istilah ini sama aja?? maxutnya gear ratio itu apa??? dijual 1 set atw terpisah… harganya brapa ya untuk Satria FU.. soalnya gw pengen kencengin motor tanpa harus papas atw potong sana sini.. klo motor standar pake gear ratio udah nendang ya lebih sip.. tolong infonya bro thx berat…

  2. gw jual gearratio wad satria fu 2,1jt hitungan mw dr lw apa dr gw terserah…
    lw maen berapa meter dlu???
    motor kenceng ruz d tambah part yg lain.a bro CDi otak dr motor,karbu jantung dr motor,cam juga sangat penting,klep pun isap buang motor harus d atur selancar mungkin……
    w siap bantu brad wad lw pecinta kecepatan dengan timing semaksimal mungkin..
    Jogja.Auto.Speed.Team.

  3. mas kalo mtr satria FU, dibuat semi tpi untuk harian gimana caranya……….
    apa aja yg di ganti…….!!!!!!!

  4. masa bikin mio yang diameter’a 58 bisa sampe segitu ,ga mungkin ah setelah gue itung” semua’a abis 500.000 itu udah semua” ganti rolrler 10 semua mapras noken as ,beli blog paketan ,banyak dah
    kalih selisih harga yuk sama gue ,,,

  5. kka saya punya drak astrya dh jadi juara di teka 4beturut” tapi lagi rusak mau betulin ga punya biyaya kalo sayyah betulin kira”habis ea berapa ea,,,mesin ea jebol ga bisa bi taikin lagi

  6. mio drag aqu npa plak blum ada spead nya ….
    padahl aqu udah ganti semua dari kap motor sampai karbu. kalpot. CDI.
    tapi napa ya gg laju”..
    apa yg kurang…. ha.

  7. bro , mlem kalo mau bore up new smash brp ya biayanya? trus klasifikasi part2x yng diganti bagusan pake mrek tdr/brt.
    thx mhon raply ya” bos

  8. mas broooo……
    ane p’a fu 2012….
    lebih baik naik stroke tau bore up klo buat harian…?
    rplay yups tank….

  9. From an individual viewpoint, I was able to accomplish considerable Garcinia Cambogia fat burning.

    After all, this is a natural product, and you simply never ever understand if a natural product is going to provide.

  10. I just want to tell you that I’m newbie to weblog and certainly loved this web page. Most likely I’m planning to bookmark your blog . You absolutely have wonderful posts. Regards for sharing your webpage.

  11. Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Excellent. I’m also a specialist in this topic therefore I can understand your hard work.

  12. Dne 01.09. jsme pozastavili prodej produktu Vimax kvuli nálezu léciva sildenafil v šarži LOT:1212 EX:DE16. Sildenafil se nemuže pridávat do doplnku stravy. Pokud máte doma balení z této šarže, mužete nám ho vrátit a my Vám vrátime peníze v plné výši.

  13. I want to show some thanks to the writer just for bailing me out of this issue. As a result of scouting through the search engines and meeting notions which were not helpful, I thought my life was gone. Existing minus the solutions to the issues you’ve fixed all through the post is a critical case, and the kind that would have badly affected my career if I had not come across your web page. The expertise and kindness in touching all areas was precious. I’m not sure what I would’ve done if I had not come across such a thing like this. I can also at this time look ahead to my future. Thanks for your time very much for this expert and effective guide. I will not think twice to recommend your blog to any person who desires care about this situation.

  14. Good day! I could have sworn I’ve visited your blog before but after looking at a few of the posts I realized it’s new to me. Anyways, I’m certainly pleased I found it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!

  15. 锘块煋鍥姐儔銉┿優 濂囩殗鍚?DVD 2800鍐? 姣庢棩鏂板搧銇撱亾銇汉姘楁捣澶栥儔銉┿優 鍥藉唴銉夈儵銉濪VD銇嬨倝銆併偄銉嬨儭DVD Blu-ray銇俱仹锛岄煋鍥姐儔銉┿優銆併偄銉嬨儭銉夈儵銉炪€佹棩鏈琓V銉夈儵銉炪€佷腑鍥姐儔銉┿優銆備汉姘桪VD鐗逛尽銈汇兗銉腑!鍏ㄥ搧閰嶉€佺劇鏂欍€

  16. The State inspection report notes that Bright Start teachers were not following a policy of using written attendance sheets because it was Christmas Eve.

  17. An up to date antivirus system is vital to get when you shop on the internet. There are several sites that look legitimate nevertheless, they are not. Some people make shopping online sites to give your pc viruses. Any warnings you will get whilst purchasing needs to be instantly heeded.
    Margot Repine http://goo.gl/ufSntA

  18. Find out what sort of jewels ahead of a jewelry purchase.There are actually two to three different types of ,http://www.paulraeside.co.uk,boulders: pretend, man-made as well as phony. tiffany jewellery both are genuine gemstones, nonetheless counterfeited is simply cosmetic hued to check like the genuine thing. Natural stones are simply below the ground and artificial jewels can be developed in the lab.Obtain a quite close look at the item you wish, then input it alongside different products you are researching for. Be cautious about methods in which a few sellers employs to generate a gemstone start looking better.

  19. Wide and even artist dresses given love for the admirable bells Pregnancy Dresses For the purpose of Special Occasions we had,click here,it executed April, in addition to virtually anyone is undoubtedly receiving a fresh found acknowledgment for this particular really look. You ought to settle for zero recognizing artistic with each of your innovative outfit, in most cases if you happen to previously pay a brilliant fashionable types of the way in which you choose that to take a look.

  20. Have you ever heard regarding juicy couture previous to? This can be a artist around the world. A number of people specifically females have,juicy couture online,strong involvement with juicy couture.Genuinely, Juicy Couture is a West Shore design corporation selling its own creases of latest simple and sports clothing in addition to products. Generally there lines have a very great touch of elegance and elegance. Any Targeted label came into common use when ever Fashion followers began dressed in their very own attire and even keeping their baggage.

  21. Comprehend the type of jewelry prior to making a jewelry acquire.You’ll find three or more exceptional different types of ,tiffany cheap jewellery,gems: fake, fake plus fake. tiffany jewellery are usually precise treasures, nevertheless bogus is clear plastic decorated to seem similar to the real thing. Natural and organic rocks are normally found subway and artificial diamonds usually are produced from a laboratory.Go on a pretty close look within the article that appeals to you, in that case input it near to different pieces you’re interested in. Be cautious about techniques of which numerous sellers makes use of to make a gem appearance superior.

  22. In truth, My partner and i decided not to anticipate something such as ipad device by Apple. . -= Aminul Islamic Sajib’s previous website… Yahoo and google Pr Current: AISajib. com is actually PR3! =-.

  23. You undoubtedly cause it to look easy as well as your business presentation however uncover this trouble for being truly an issue that I find myself I had hardly ever realize. That kind of thinks way too intricate and very in depth for me personally. I am looking toward a person’s up coming posting, Let me attempt to obtain the comprehension than it!

  24. WELCOME TO SCRUBSCE® Radiology CE / X-ray Continuing Education SCRUBS CONTINUING EDUCATION® MISSION: PROVIDE HIGH-QUALITY, LOW-COST RADIOLOGY CE / XRAY CONTINUING EDUCATION TO IMAGING PROFESSIONALS ASRT approved ARRT Category A and A+ Credit Hours All Scrubs CE radiologic continuing education courses accepted by NMTCB and ARDMS and meet CE requirements Radiology CE Courses

  25. Great beat ! I wish to apprentice whilst you amend your site, how can i subscribe for a weblog site? The account aided me a applicable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided vibrant clear idea