90
7614

Denny Triyugo Di Mata Sahabat Dan Pesannya Sebelum Wafat

GILAMOTOR.com – Kepergian pembalap Denny Triyugo Laksono jelas memberi duka mendalam bagi keluarga dan sahabat-sahabatnya, baik sahabat di tim balap ataupun sahabat dari kalangan media.

Di mata kerabat, pembalap Indonesia dengan nomor strat #96 ini dikenal sebagai pria yang murah senyum dan bersahaja. Banyak yang kehilangan atas kepergianya yang begitu mendadak di saat karirnya sedang bersinar.

Adri, mekanik yang cukup lama bekerja sama dengan Denny memaparkan sosok Denny sebaga pembalap yang tak banyak menuntut dan punya semangat tarung yang tinggi. “Denny orangnya nggak ribet, baik dan nggak banyak ngomong,” kata Adri, mekanik yang pernah bekerja sama dengan Denny lebih dari 1.5 tahun.

“Kalau dikasih motor, dia nerima aja selama motor itu bisa buat fight. Gw kerja bareng dia selama 1,6 tahun, jadi gw tahu betul karakter dia yang kalem dan ramah tapi punya semangat fighting yang tinggi.”

Dikatakan Adri, sebelum kecelakaan yang merenggut nyawanya, dia [Denny Triyugo] sempet bicang-bincang dengan Adri dan mengatakan kalau Denny nggak akan lama lagi di dunia balap. “Denny bilang kalau dia nggak akan lama lagi di dunia balap. Dia mau ngurusin toko racing di Probolinggo yang baru aja Denny buka. Karena ia merasa umur juga udah tua,” cerita Adri yang mengaku merinding jika ingat ucapan almarhum Denny.

Satu hal lagi yang diingat oleh Adri tentang sosok Denny. Pembalap berusia 26 tahun itu kalau cedera nggak pernah dirasakan sakitnya. Sakit akibat jatuh seperti dianggap bukan masalah besar meski kondisi cederanya sampai patah tulang.

“Denny tuh nggak pernah dirasain kalau sakit. Pernah jatuh saat balap di China, padahal tanganya patah tapi nggak dirasain,” ungkap Adri, yang sempat menunggu di ruang ICU.

“Denny juga sering pesan ama gw, “Le, kalau gw jatoh jangan diangkat dulu, motor gw aja yang digeser, gw suka ngeblank, senderin gw dulu aja” kalimat itu sering dia ucapkan ke gw sebelum balapan,” pungkas Bule.

Selain Bule, di mata jurnalis, Denny juga dikenal sebagai orang yang panyang menyerah dan nggak mau membuat masalah pada motor dianggap sebagai masalah dan penghalang untuk bertarung menjadi juara. “Denny pembap yang punya fighting spirit tinggi, dia nggak mau anggap masalah mesin sebagai masalah yang membuatnya nggak bisa jadi juara,” ungkap Nikko Fiandri, jurnalis balap yang akrab dengannya.

“Gw kenal Denny sebagai orang yang ramah dan enak diajak sharing soal mesin,” tutur Anggi mekanik dari OEI Racing.

“Doi orang nya nggak neko-neko dan low profile. Enak diajak ngobrol, bener-bener atlit yang bagus,” ungkap Inuk Blazer yang juga pembalap nasional.

Teks: Joppie, Jayadi | Foto: Jayadi, AstraMotor

90 COMMENTS

  1. Sedih banget gw…brp tahun gak ktemu…ktemu di IRS sblm puasa kmrn…ternyata jabat tangan & ngobrol terakhir dgn alm. Denny Triyugo 96 :'(

  2. Thank-you Jo Anne for posting your msaesge. Having Linda and you accompany me on September 9th meant the world to me.I was having a harder time on the second anniversary of his death and I kept on asking myself,Why? Linda brought a book along and it explained that in the first year you are numb for a while and then you have all these things you have to do like changing all your accounts in your name. How do you take care of the car, the house repairs? The second year it become very apparent that your loved one is not coming back and now you face life alone. For me, my children are in their thirties and have lives. I have no intention on moving to where they live and they haven’t asked me to either. I have to find my way, make the hard deceisions and live with the results. At this point, it’s my friends I look to who have shared their grief with me and understand all that it means.I have been blessed to have such wonderful women around me. The universe will give you what you need if you open up your heart and ask.So now I am facing the third year. How will I feel next September 9th, 2010? I know I will honor him again but life goes on and I deserve joy in my life and I shall seek it. I’m not crawling inside that box and wither.[]admin Reply:September 15th, 2009 at 8:29 amPam,I have seen you go from hopeless when we first met, to hopeful optimism for the future. I’m happy that we have come to know one another, I am blessed to call you friend and for us to be able to share this bond of widowhood together in support of future of wonderful opportunities. You are stronger than you had ever imagined possible, this is your gift to others.with love, JoAnne[]

  3. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this just before. So nice to discover somebody with some original thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this website is some thing that’s required on the web, somebody with a small originality. valuable job for bringing some thing new to the world wide web!
    whoesale jerseys china http://libriotheque.org/?q=node/22613

  4. Can I just say what a relief to find a person who basically knows what theyre talking about online. You absolutely know tips on how to bring an problem to light and make it very important. More folks need to read this and have an understanding of this side of the story. I cant think youre not additional well-known for the reason that you definitely have the gift.
    Woolrich outlet http://clikk.in/woolrichOutletBologna767992

  5. I’m impressed, I need to say. Actually rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you’ve got hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the concern is something that not sufficient individuals are speaking intelligently about. I’m highly happy that I stumbled across this in my search for something relating to this.
    Woolrich Parka http://go.arrowebs.in/WoolrichParka318534

  6. N茅 le 1 Septembre 1973 脿 New Rochelle, New York, Marc a 茅t茅 destin茅 脿 la grandeur et 脿 la r茅ussite. Faits saillants de sa carri猫re comprennent des r么les essentiels dans le monde de la musique comme un Emmy Award musique superviso. Voir le profil

  7. Je 盲lter ich werde, je mehr ich bedauern den Verlust dieser Geschichten und die Kampagne f眉r mehr ich Leute um ihre Familiengeschichten, w盲hrend sie kæžšnnen, zu bewahren. Ich bin auch dabei einige Workshops zu helfen, die Menschen nur, dass ihre Familiengeschichten zu speichern. Irgendwie haben wir diese Idee, dass unsere Gro脽eltern und Eltern wird immer da sein, um die Geschichten zu erz盲hlen und unsere Fragen zu beantworten. Wir wissen besser, aber wir haben nicht dar眉ber nachdenken. So, jetzt ist die Zeit, um die Gro脽mutter zu sagen: "Erz盲hl mir die Geschichte 眉ber die Zeit …" und Notizen, wie sie es sagt. Stellen Sie die Fragen, Ihre Enkel haben kæžšnnten in f眉nfzig Jahren in die Details zu f眉llen. Tun Sie es, solange du kannst. Sie nicht 眉ber die Grammatik zu k眉mmern. Dies ist nicht der Schule und in f眉nfzig oder hundert Jahren die Person Lesen der Geschichte wird nicht 眉ber die Mechanik des Schreibens zu k眉mmern, nur die Geschichte, die es erz盲hlt.

  8. This design is wicked! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

  9. After checking out a handful of the blog posts on your web site, I really like your technique of writing a blog. I book marked it to my bookmark website list and will be checking back in the near future. Please visit my web site as well and let me know your opinion.

  10. Good day! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

  11. What i don’t realize is in reality how you’re now not actually much more well-appreciated than you may be now. You are so intelligent. You recognize thus considerably with regards to this subject, made me in my view believe it from a lot of varied angles. Its like men and women don’t seem to be fascinated until it is one thing to accomplish with Girl gaga! Your individual stuffs excellent. Always care for it up!

  12. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your blog? My blog is in the very same niche as yours and my users would truly benefit from a lot of the information you present here. Please let me know if this okay with you. Regards!

  13. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to construct my own blog and would like to find out where u got this from. thanks

  14. I am not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.