52
6248

7 Saudara Motor : Takut Yang Punya Motor Marah

GilaMotor, JAKARTA.- Tak bisa dipungkiri, bengkel bernamakan 7 Saudara Motor  ini memang pintar membaca situasi dan kebutuhan masyarakat bikers Jakarta. Segala macam kebutuhan bikers sebisa mungkin dihadirkan di bengkel yang mengambil nama dari jumlah keluarga sang ayah.

“7 Saudara diambil dari jumlah saudara ayah yang lahir dengan 7 saudara. Dibengkel ini pun jumlah awaknya 7 orang,” kata Asang, juragan bengkel 7 Saudara.

Tak hanya service rutin, urusan modifikasi, korek harian hingga bore up di sediakan untuk memenuhi beragam kebutuhan bikers dengan beragam keinginan.

Menurut Asang, pemilihan pengerjaan tanpa ada spesifikasi khusus di bengkel ini, karena 7 Saudara merasa mampu untuk mengerjakannya. Untuk modifikasi, biasanya bisa memakan waktu satu sampai dua bulan, tergantung dari tema modifikasi dan penggunaan part pendukungnya. Lantas biayanya gimana? “Untuk biaya relatif yah mas, semua tergantung tema atau jenis modifikasi dan kebutuhan part yang digunakan. Karena tiap orang beda keinginan, jadi saya tidak bisa mematok harga tanpa ada rincian penggunaan part,” jelasnya.

Asang menambahkan, penerimaan order yang beragam bukan berarti asal terima, tapi juga memperimbangkan dan melihat pada kondisi bengkel. “Iya, kita sih kerjain aja apa yang bisa dikerjain dan bermanfaat buat kita semua yang ada di bengkel ini, tapi tak asal terima order atau dalam artian aji mumpung, mumpung banyak yang minta ini-itu kita terima. Gak gitu juga mas,” kata Asang.

“Kita liat juga load yang ada, kalau lagi banyak kerjaan yah kita tolak, takut gak kepegang dan takut yang punya motornya marah. Lagi pula, kalo ngerjain motornya terburu-buru karena kebanyakan order hasilnya gak maksimal,” tegas Asang.

Bengkel yang berdiri sejak Februari 2006 silam ini, memilih pengerjaan modifikasi motor dengan menggunakan bahan fiber. Selain alasan motor akan lebih ringan ketimbang menggunakan plat, segi pengerjaan sedikit lebih aman.

Selain untuk memenuhi pesanan dari pasiennya, bengkel 7 Saudara juga membuat bodi kit custom sendiri untuk dijual. Sehingga biker yang pengen motornya tampil sedikit beda dengan penambahan bodi kit custom, tinggal beli dan pasang.

“Untuk pengerjaan service rutin dan penjualan spare part serta bodi kit kita lakukan di bengkel ini di Jl. Taman Marga Satwa No. 9 Jakarta Selatan. Tapi untuk modifikasi dan korek harian kita ngerjainnya di bengkel 7 Saudara Pondok Labu, Jakarta Selatan,” katanya.

Kedepannya, bengkel yang kini sedang menggarap Yamaha Scorpio untuk dijadikan Supermoto ini akan menyediakan juga limbah moge untuk kebutuhan modifikasi.

“Itu sudah direncanakan, tinggal menunggu waktu yang tepat saja lah untuk menyediakan limbah moge,” pungkas Asang.

52 COMMENTS

  1. jangan jualan kaliper nisin kw2 terus dibilangnya asli ya bosss…kasian orang yang beli udah mahal2 ternyata barang kw…hehehee,,,,,terus berjuang dengan bengkelnya ya

  2. pada minta nmr tlfnya mo ngapain?
    kan ada alamat lengkapnya udh ada (klo buta pasti ngk ngliat), bada minta nmr tlf buat cek harga atau sok konsultasi trs kabur ya?
    Emang pada ngk niat rapihin motor lu pada, cari yg murah meriah tapi bagus? bawa aja ke tkg loak tuh motor bututlo pada, tokailo!

  3. I simply want to tell you that I am very new to blogs and actually savored your web-site. Very likely I’m want to bookmark your blog . You amazingly come with incredible articles. Thank you for sharing with us your web page.

  4. USBmemorydirect.com specializes in producing customized usb flash drives for marketing and promotions and has been a leader in the industry for over ten years. Whether you are looking for unique, custom shaped flash drives or our best selling custom printed usb drives, you will find our customer service, product quality and pricing are second to none.

  5. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this web site. Thank you, I’ll try and check back more often. How frequently you update your web site?

  6. The State inspection report notes that Bright Start teachers were not following a policy of using written attendance sheets because it was Christmas Eve.

  7. Know requirements gemstones ahead of a jewellery purchase.You will discover 3 different kinds of ,http://artofabaya.com/,gemstones: bogus, synthetic together with fake. tiffany jewellery are generally particular gem stones, nevertheless imitation is merely vinyl dyed to be just like the genuine article. Natural and organic pebbles are normally found below ground and artificial gem stones happen to be developed in the labrador.Create a very critical look from the portion you prefer, subsequently placed it near to other types you are searching for. Be cautious about tactics in which a number of suppliers utilizes to produce a generally appearance significantly better.

  8. Have you ever heard about juicy couture just before? It is just a famous label worldwide. A lot of people notably for women who live,juicy couture outlet,heavy curiosity about juicy couture.Essentially, Juicy Couture is a West Seacoast fashion organization merchandising its creases of recent casual in addition to sports clothing and also extras. Generally there facial lines enjoy a fantastic bit of class and elegance. Typically the Delicious name shot to popularity as soon as Fashionistas began using their own garments and taking their particular totes.

  9. I blog frequently and I truly appreciate your content. This article has really peaked my interest. I will book mark your website and keep checking for new information about once per week. I subscribed to your RSS feed as well.

  10. Wide lace along with artist dresses paid out gratitude towards remarkable warning buzzers Maternal Dresses Meant for Events we had,http://www.heatron.us/pink-prom-dresses-c-26.html,the carried out 04, and also anybody is without a doubt accepting a brand new uncovered recommendation with this relatively glance. You should take very little taking on arty in your latest wedding gown, in most cases if you by now pay a vivid fashionable varieties of the way you’re looking them to appear.

  11. Ferdja.com – is a web service for Website Owners, Website Stats and Website Valuation , worth calculator is a full featured Website Stats and Website Valuation, Webmasters and General Internet Users to retrieve information related with Domain Name, IP Address, Web Server and Search Engine Optimization (SEO). It is the tool that provides various statistical reports for any website like Website Valuation, Search Engine Reports, Traffic Reports, Social Engagement, Safety, Host Information, Domain WHOIS, Page Speed and much more. Simply type your Domain Name above for such awesome reports.

  12. Discover which kind of gems before you make a jewellery get.There are a few exceptional kinds of ,tiffany jewellery uk,pebbles: counterfeited, fabricated plus replica. tiffany jewellery they are both particular gem stones, nevertheless imitation is definitely clear plastic coloured to look for example the the real guy. Natural and organic boulders are merely subterranean and synthetic gems are usually cultivated from a science lab.Require a very critical look at the article appeals to you, then simply input it almost many other bits you are looking at. Watch out for steps which quite a few suppliers will make use of to have a gem appear more desirable.

  13. Oh my goodness! Impressive article dude! Many thanks, However I am encountering difficulties with your RSS. I don’t know why I am unable to subscribe to it. Is there anybody else getting the same RSS issues? Anyone who knows the solution will you kindly respond? Thanx!!

  14. I really love your site.. Great colors & theme. Did you create this web site yourself? Please reply back as I’m attempting to create my very own website and want to find out where you got this from or what the theme is named. Appreciate it!

  15. Hello, you used to write magnificent, but the last several posts have been kinda boring… I miss your tremendous writings. Past few posts are just a little bit out of track! come on!

  16. You’re so awesome! I do not believe I’ve read through something like this before. So nice to find another person with some unique thoughts on this subject. Really.. many thanks for starting this up. This website is something that is required on the internet, someone with some originality!

  17. For the first time ever it really is today doable to lose weight without having undergoing a strict diet program and functioning out so that you can drop weight. This actually will be because of the special capabilities in Pure http://buy–garciniacambogia.com buy garcinia cambogia remove herb which are usually in a placement to supply you getting a few of benefits when we talk weight reduction. These benefits have demonstrated to turn out to be far even more efficient than the older traditional method where it has been suggested to perform a reduced calorie diet plan regime mixed with functioning out a few of events during the 7 days.

  18. |That is really attention-grabbing, You are a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and sit up for in quest of more of your excellent post. Also, I have shared your site in my social networks!

  19. ADT has over 6 million customers, over 120 years of experience, and a globally recognized brand name, it’s no wonder Protect Your Home, an authorized ADT retailer, is at the top of our list. It’s the #1 home security provider in North America and has been an industry leader since 1870 with the invention of the first telegraph-based alert system.