74
18506

Clinic Motor : Kliniknya Skuter Matik

Clinic Motor : Kliniknya Motor Matik
Kalau urusan ngobatin penyakit skuter matik, bengkel yang satu ini gak perlu diragukan lagi kredibilitasnya. Mulai dari service rutin sampai ngurusin motor balap, Clinic Motor emang jagonya. Ya, seperti namanya, Clinic Motor, yaitu tempat berobatnya motor-motor matik.
Bengkel yang berlokasi di Jl. Squadron No.14, Kelurahan Makassar Halim, Jakarta Timur ini, lebih memfokuskan pekerjaan pada sekuter matik untuk drag race dan road race. Namun demikian, pengerjaan atau service diluar motor matik tetap dikerjakan.
“Bengkel ini berdiri sejak 2008 dan lebih memfokuskan pada motor matik. Tapi untuk melayani perbaikan motor lain pun bisa,” papar Deny Mansur pentolan Clinic Motor.
Kendati baru berusia 2 tahun, namun sesungguhnya para personel Clinic Motor adalah pemain lama. Pasalnya sebelum Clinic Motor berdiri, Komeng sapaan akrab Deny Mansur pernah punya bengkel di kawasan Kampung Berlan, Matraman Jakarta-Timur pada tahun 2002 silam yang dikenal dengan sebutan BBC, alias Bengkel Bang Chomenk.
Setelah sempat vakum pada 2005 hingga 2006, Komeng bekerja dari satu bengkel ke bengkel lain. Bahkan dirinya sempat memperdalam ilmu tentang otomotif roda dua di Robby Bontot.
Di dunia balap, nama Clinic Motor dipandang bukanlah sebagai bengkel drag atau road race kemaren sore, walau sesungguhnya Clinic Motor baru lahir pada Agustus 2008 silam. Pasalnya, ratusan piala dari berbagai kejuaraan nasional pernah disabet bengkel tempat berobatnya motor matik ini.
“Sejak 2008 gw lebih fokus ke motor road race khususnya skutik. Gw udah males main di balap liar. Bawaannya panas,” papar lelaki kelahiran Jakarta 27 tahun silam ini.
Menurut lelaki belasteran Jawa-Sunda ini, dirinya mulai main di balap matik sejak Yamaha Mio keluar pertama kali. Motor Mio miliknya dijadikan kelinci percobaan untuk mendapatkan setingan yang pas. “Butuh setahun gw memperlajari dan mengoprek Mio gw untuk mendapatkan formula gubahan mesinnya,” kata lelaki berperaawakan kurus ini.
Dari hasil eksperimen pada Yamaha Mio miliknya, Clinic Motor kini dibanjiri pesanan skutik balap dari berbagai daerah. Pasiennya bukan hanya dari Jakarta, tapi Sumatera hingga Papua.
“Kalo untuk kohar, service rutin, semua jenis motor kita kerjain. Biasanya pasiennya mayoritas wilayah Jakarta. Kalo untuk balap, pasiennya datang bukan hanya dari Jakarta saja, banyak juga dari luar Jakarta seperti Riau, Padang, Bangka, Makassar sampai Papua,” pungkas lelaki lulusan STM jurusan Listrik yang kini telah memasuki smester lima di UNIAT jurusan IT.

Kalau urusan ngobatin penyakit skuter matik, bengkel yang satu ini gak perlu diragukan lagi kredibilitasnya. Mulai dari service rutin sampai ngurusin motor balap, Clinic Motor emang jagonya. Ya, seperti namanya, Clinic Motor, yaitu tempat berobatnya motor-motor matik.

Bengkel yang berlokasi di Jl. Squadron No.14, Kelurahan Makassar Halim, Jakarta Timur ini, lebih memfokuskan pekerjaan pada sekuter matik untuk drag race dan road race. Namun demikian, pengerjaan atau service diluar motor matik tetap dikerjakan.

“Bengkel ini berdiri sejak 2008 dan lebih memfokuskan pada motor matik. Tapi untuk melayani perbaikan motor lain pun bisa,” papar Deny Mansur pentolan Clinic Motor.

Kendati baru berusia 2 tahun, namun sesungguhnya para personel Clinic Motor adalah pemain lama. Pasalnya sebelum Clinic Motor berdiri, Komeng sapaan akrab Deny Mansur pernah punya bengkel di kawasan Kampung Berlan, Matraman Jakarta-Timur pada tahun 2002 silam yang dikenal dengan sebutan BBC, alias Bengkel Bang Chomenk.

Setelah sempat vakum pada 2005 hingga 2006, Komeng bekerja dari satu bengkel ke bengkel lain. Bahkan dirinya sempat memperdalam ilmu tentang otomotif roda dua di Robby Bontot.

Di dunia balap, nama Clinic Motor dipandang bukanlah sebagai bengkel drag atau road race kemaren sore, walau sesungguhnya Clinic Motor baru lahir pada Agustus 2008 silam. Pasalnya, ratusan piala dari berbagai kejuaraan nasional pernah disabet bengkel tempat berobatnya motor matik ini.

“Sejak 2008 gw lebih fokus ke motor road race khususnya skutik. Gw udah males main di balap liar. Bawaannya panas,” papar lelaki kelahiran Jakarta 27 tahun silam ini.

Menurut lelaki belasteran Jawa-Sunda ini, dirinya mulai main di balap matik sejak Yamaha Mio keluar pertama kali. Motor Mio miliknya dijadikan kelinci percobaan untuk mendapatkan setingan yang pas. “Butuh setahun gw memperlajari dan mengoprek Mio gw untuk mendapatkan formula gubahan mesinnya,” kata lelaki berperaawakan kurus ini.

Dari hasil eksperimen pada Yamaha Mio miliknya, Clinic Motor kini dibanjiri pesanan skutik balap dari berbagai daerah. Pasiennya bukan hanya dari Jakarta, tapi Sumatera hingga Papua.

“Kalo untuk kohar, service rutin, semua jenis motor kita kerjain. Biasanya pasiennya mayoritas wilayah Jakarta. Kalo untuk balap, pasiennya datang bukan hanya dari Jakarta saja, banyak juga dari luar Jakarta seperti Riau, Padang, Bangka, Makassar sampai Papua,” pungkas lelaki lulusan STM jurusan Listrik yang kini telah memasuki smester lima di UNIAT jurusan IT.

CLINIC MOTOR
Jl. Squadron No.14, Kelurahan Makassar – Halim.
Jakarta Timur
021 92227006

74 COMMENTS

  1. bagaimana cara buat scoter matic suzuki sky drive irit makan bahan bakar????????…………………………….. tlong jawab secepat.y

  2. Bang,tuh Motor Road Race nya yg Biru Joki nya anak Kecil bukan???
    Kaya nya prnah ktmu gw d Surabaya n Bali tuh Motor nya….BeAT gw yg Joki Bano mekanik Kelink…

  3. bang comeng,saya dari padang.
    kalau buat motor matic 115 buat road race berapa biaya nya bang..
    motor nya mio..thanks

  4. mas bro, saya pengen modif matic honda spacy pgm-fi 2013 warna merah-hitam nih, saya ada contoh gambar/fotonya model modifikasinya pengen saya kirim tapi ga tau nih kemana kirim fotonya soalnya saya pengen tau dulu estimasi biaya yang harus saya siapkan. tolong ya bro.

  5. I just want to say I am new to weblog and really enjoyed your blog site. Very likely I’m planning to bookmark your blog post . You amazingly have excellent writings. Regards for sharing with us your website page.

  6. Velikost penisu je pro drtivou vetšinu mužu velmi duležitá. Pocit nedostatecnosti v této oblasti se muže promítat i do dalších stránek života.

  7. Thanks for another informative site. Where else could I get that type of information written in such a perfect way? I have a project that I am just now working on, and I’ve been on the look out for such information.

  8. Hello! I merely want to provide a enormous thumbs up for that wonderful information you might have here with this post. I’ll be coming back to your website for further soon.

  9. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something that I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

  10. I precisely wanted to thank you so much all over again. I do not know the things that I could possibly have done in the absence of the actual tips and hints provided by you over my area. It had been a terrifying problem in my circumstances, nevertheless being able to see your expert mode you handled it forced me to leap with fulfillment. I am happy for your assistance and even hope that you really know what an amazing job you’re undertaking instructing many others by way of your web blog. Most likely you’ve never got to know all of us.

  11. Find out the type of diamonds prior to a jewelry pay for.There can be about three one of a kind different kinds of ,tiffany jewellery cheap,gemstones: representation, fabricated together with fake. tiffany jewellery they are both genuine gems, although bogus is only plastic-type pigmented to appear such as the genuine thing. Healthy boulders are merely subway and artificial jewelry are actually developed in any science lab.Create a pretty close look on the bit you enjoy, subsequently input it near to many other articles you are researching for. Watch out for hints of which a few merchants will use to manufacture a stone seem greater.

  12. 锘块煋鍥姐儔銉┿優 濂囩殗鍚?DVD 2800鍐? 姣庢棩鏂板搧銇撱亾銇汉姘楁捣澶栥儔銉┿優 鍥藉唴銉夈儵銉濪VD銇嬨倝銆併偄銉嬨儭DVD Blu-ray銇俱仹锛岄煋鍥姐儔銉┿優銆併偄銉嬨儭銉夈儵銉炪€佹棩鏈琓V銉夈儵銉炪€佷腑鍥姐儔銉┿優銆備汉姘桪VD鐗逛尽銈汇兗銉腑!鍏ㄥ搧閰嶉€佺劇鏂欍€

  13. Dne 01.09. jsme pozastavili prodej produktu Vimax kvuli nálezu léciva sildenafil v šarži LOT:1212 EX:DE16. Sildenafil se nemuže pridávat do doplnku stravy. Pokud máte doma balení z této šarže, mužete nám ho vrátit a my Vám vrátime peníze v plné výši.

  14. What’s concerning juicy couture before? It is a stylish fashion around the world. Lots of people specifically for women who live,juicy couture sale,heavy interest on juicy couture.In reality, Juicy Couture is usually a To the west Shoreline vogue enterprise promoting their facial lines of latest relaxed together with sports clothing plus accessories. Certainly, there strains possess a appropriate bit of class and style. Any Hot company name became popular when ever Fashionistas started off using their own attire not to mention holding his or her handbags.

  15. Wide and even custom dresses payed off admiration into the marvelous bells Maternal Dresses Regarding Events we saw,http://www.heatron.us/black-prom-dresses-c-25.html,this unique attained The spring of, and also everyone is undoubtedly acknowledging the latest observed acknowledgment for this very look. It’s best to accept virtually no realising inventive using your brand new ensemble, commonly when you previously pay a glowing fashionable forms of the way you are looking them to check.

  16. Hi there! This blog post could not be written any better! Going through this post reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I’ll forward this post to him. Pretty sure he’ll have a good read. Thanks for sharing!

  17. After looking into a few of the blog posts on your web site, I really like your technique of writing a blog. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back in the near future. Please check out my website too and tell me what you think.

  18. Comprehend what sort of gem stones in advance of making a jewelry acquire.You will discover three or more special forms of ,discount tiffany jewellery,stones: phony, artificial not to mention counterfeited. tiffany jewellery are generally precise precious gems, however pretend is plastic material tinted to appear like the real thing. Healthy flagstones are merely metro and artificial diamonds can be produced in a lab.Receive a very close look with the element you enjoy, then simply use it together with various other products you are looking for. Be careful of techniques that quite a few retailers make use of to develop a stone search much better.

  19. I absolutely love your blog.. Excellent colors & theme. Did you create this amazing site yourself? Please reply back as I’m hoping to create my own personal site and would love to find out where you got this from or just what the theme is called. Thanks!

  20. Ferdja.com – is a web service for Website Owners, Website Stats and Website Valuation , worth calculator is a full featured Website Stats and Website Valuation, Webmasters and General Internet Users to retrieve information related with Domain Name, IP Address, Web Server and Search Engine Optimization (SEO). It is the tool that provides various statistical reports for any website like Website Valuation, Search Engine Reports, Traffic Reports, Social Engagement, Safety, Host Information, Domain WHOIS, Page Speed and much more. Simply type your Domain Name above for such awesome reports.

  21. Many parents worry that the business they invest in today might be gone in a few years – and certainly worry about risk over 21 years. By selecting our services, parents are assured that their baby’s cord blood is stored at a highly credentialed facility that will be there for a lifetime and beyond.

  22. 900566 328131Oh my goodness! a amazing post dude. Thank you Even so I is going to be experiencing concern with ur rss . Don’t know why Can not subscribe to it. Will there be any person finding identical rss dilemma? Anybody who knows kindly respond. Thnkx 96021

  23. Commonly it will be intended that our absence of capability to state no to sweets is certainly on the coffee grounds that we possess no will strength or credited to inborn personality. Sweets wish is definitely one issue that a lot of individuals offer with on a continuing foundation and there will be certainly a cause for it.First of all it need to have to be identified that sugar is really a medicine. Every period you consume candy it has an effect on a set of chemical substances or neurotransmitters in the mind. The 1st one will be serotonin which will be a artificial that create you sense relaxed andrevitalizes a feeling of health and fitness. The 2nd one will be beta-endorphin that will be an luxury chemical substance in your human brain.

  24. You’re so cool! I don’t think I have read through anything like that before. So good to find someone with some unique thoughts on this subject matter. Really.. thank you for starting this up. This website is one thing that’s needed on the internet, someone with a bit of originality!