43
4754

Faizal H Muhammad : Pengen Jadi Freestyler

GILAMOTOR.com. – Boleh dibilang, pemuda kelahiran Jakarta 26 tahun silam ini adalah joki insyaf yang hijrah dari joki balap liar jadi freestyler. Pasalnya sejak tahun lalu,Pak Haji muda ini mulai keranjingan dengan gaya berkendara ala freestyler.

Sebelum keinginannya jadi seorang freestyler muncul, sejak duduk di bangku SMP Faizal sudah akrab dengan dunia balap dan sering ikutan di kejuaraan drag race. Dengan motor tunggangannya Suzuki Bandit 400 cc, Faizal rajin mengikuti drag race di kelas free for all.

“Sejak kelas 1 SMP sekitar tahun 1998, saya sudah sering ikut drag race di berbagai kejuaraan yang digelar di Sentul atau Kemayoran,” ujar lelaki bernama lengkap Faizal Haji Muhammad ini.

Namun seiring berjalannya waktu, hingar bingar dunia balap liar yang sering menghiasi malam kota Jakarta, berhasil merayu pemuda yang berdomisili di kawasan Cilincing, Jakarta Utara untuk berpaling ke lain hati.

“Sekitar tahun 2000-an, saya mulai ikut-ikutan balap liar dan akhirnya ninggalin balap resmi seperti drag race,” jelasnya. “Alasan utamanya karena duit di balap liar lebih gede, bisa sampai puluhan juta,” aku dia.

Kini, anak ketiga dari empat bersaudara yang juga aktif di sebuah klub motor kenamaan asal Jakarta Utara, Y GEN, sedang keranjingan dengan yang namanya freestyle. Menurutnya, freestyle bukan sekedar gaya pengendaraan motor yang berbeda, tapi seni yang memerlukan kekuatan dan kelihaian mengendalikan motor dengan cara yang tak biasa.

“Saking pengen bisa freestyle, saya sering latihan sendiri sampai nyungsep-nyungsep. Gurunya cuma dari video aja,” jelasnya sambil tertawa.

Namun karena impiannya yang kuat, lelaki yang kini mulai berbisnis pangan sebagai supplier udang ke berbagai restoran di Jakarta, mulai terlihat gape mengolah gaya berkendara diatas motor Kawasaki D-Tracker 250 nya. Mulai dari wheelie, stoppie hingga ngedrift.

“Saya masih terus belajar biar tambah lancar. Untuk wheelie sudah lumayan jauh jaraknya tapi untuk stoppie paling baru berjalan 2 sampai 3 meter aja,” terangnya.

Untuk mewujudkan impiannya, Senin sampai Jum’at dia pasti latihan sendiri di Pacuan Kuda Pulo Mas, Jakarta Utara. “Kadang ditonton orang banyak. Tapi saya belaga gila aja latihan freestyle sendirian,” tambahnya. Saking sering latihan sendiri, Faizal mengaku pernah ditawari motor yang kapastas mesinnya jauh lebih besar sebagai tunggangannya.

“Saat latihan di kawasan Kelapa Gading, ada orang bengkel yang nyaranin saya pake motor gede dan bilang kalau udah jago saya disuruh pake motor dia (orang bengkel). Tapi karena saya cuma punya D-Tracker 250 dan Ninja 250 yah pake yang ini aja dulu. Lagian, saya masih belajar,” kata dia.

Dan sejak beberapa minggu terakhir, dia mengaku rajin berkonsultasi dengan freestyler yang jauh lebih gape dan berpengalaman.

Penulis/Foto : Jay

43 COMMENTS

  1. I just want to say I’m very new to blogging and really liked this blog site. Most likely I’m going to bookmark your blog post . You actually have perfect articles. Thank you for revealing your blog.

  2. USBmemorydirect.com specializes in producing customized usb flash drives for marketing and promotions and has been a leader in the industry for over ten years. Whether you are looking for unique, custom shaped flash drives or our best selling custom printed usb drives, you will find our customer service, product quality and pricing are second to none.

  3. The State inspection report notes that Bright Start teachers were not following a policy of using written attendance sheets because it was Christmas Eve.

  4. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

  5. Discover which type of gemstone in advance of making a jewellery buy.You’ll find three completely unique styles of ,cheap tiffany jewellery,stones: replica, artificial together with bogus. tiffany jewellery are usually specific gem stones, and yet fake can be plastic-type decorated to look including the genuine thing. All-natural rocks are discovered underground and synthetic gemstone can be produced in any research laboratory.Obtain a quite close look on the item that appeals to you, then use it alongside alternative types you are considering. Be cautious about hints the fact that some merchants utilizes to produce a diamonds appearance far better.

  6. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much, However I am experiencing problems with your RSS. I don’t know why I can’t join it. Is there anyone else having the same RSS problems? Anyone that knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

  7. Shoelace and custom dresses paid for admiration for the exceptional alarms Maternal dna Dresses Intended for Special Occasions we had,cheap pink dresses,this achieved June, not to mention any individual will be taking on a different discovered recommendation in this rather glimpse. You must recognize not any agreeing to aesthetic together with your brand-new gown, normally when you previously accept a vivid fashionable kinds of precisely how you’d like it all to take a look.

  8. Did you ever hear concerning juicy couture previously? It’s really a custom around the globe. Many individuals particularly girls have,juicy couture suit,deep involvement with juicy couture.Genuinely, Juicy Couture is really a Rest of the world Sea-coast design small business providing it is lines of recent typical along with sports clothing along with extras. Presently there collections use a ideal warm look kind. All the Succulent identify removed as soon as Fashionistas began wearing their very own shirts or dresses not to mention having their own hand bags.

  9. Recognize which kind of jewels deciding on a jewelry buy.You can find 3 completely unique different kinds of ,radiovalley.co.uk,gems: counterfeit, fake and counterfeited. tiffany jewellery tend to be actual precious gems, although counterfeited is clear plastic colored to search similar to the real thing. Natural and organic flagstones are discovered metro and synthetic treasures are usually grown up at a research.Please take a really close look within the item that appeals to you, in that case placed it close to alternative sections you are considering. Watch out for steps in which a few agents use to have a gemstone look better.

  10. Ferdja.com – is a web service for Website Owners, Website Stats and Website Valuation , worth calculator is a full featured Website Stats and Website Valuation, Webmasters and General Internet Users to retrieve information related with Domain Name, IP Address, Web Server and Search Engine Optimization (SEO). It is the tool that provides various statistical reports for any website like Website Valuation, Search Engine Reports, Traffic Reports, Social Engagement, Safety, Host Information, Domain WHOIS, Page Speed and much more. Simply type your Domain Name above for such awesome reports.

  11. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Many thanks!|

  12. I cherished up to you’ll receive carried out right here. The caricature is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you would like be delivering the following. in poor health definitely come more in the past again as exactly the similar just about a lot frequently within case you shield this hike.